Stanivší se bojovníkem Matky Země (Prozření)

Stanivší se bojovníkem Matky Země (Prozření)

Anotace: Druá báseň někdy z roku 2003...

Krása nedotknuté přírodní síly,
kus mé mysli a srdce víry.
Však nalézti onu nedotknutou přírodu,
považovat již dá se za náhodu.

Smutek z bolesti lesů stromů,
zapláču nad lidskou nevírou a pádem zase domů.
Za zvěř, jež díky člověku v hnusu žije,
chci stát se vlkem, co nadějnou píseň vije.

Ochráncem Matky Země stát se zkusím,
dívat se jen na tu zrůdnost pro přepych nemusím.
A i kdybych tím nezpravil vůbec nic,
nevadí... Stačí mi, že já dělám víc.

Nehodlám však zůstat v tomto boji sám,
vůli i sílu přírody se spolubojovníky získám.
Pak marné snahy budou i užitečné,
vše co uděláme z lásky k Matce Zemi, nebude zbytečné.

Tak tedy spojuji svou sílu s přírodou,
když potkáte mne, budu pro vás přírodou.
Jelikož, jako vy všichni, i já ve slepotě žil,
ale dělám se sebou něco, abych víckrát Matce Zemi neublížil.
Autor RešHeNúnHe, 16.01.2007
Přečteno 350x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí