SNĚHOVÁ VLOČKA

SNĚHOVÁ VLOČKA

Anotace: Nevyjmenovaný div přírody

Jaro si počká
Je to snadné
zatím vládne
sněhová vločka

Stříbřité vločky
vznáší se lehce
padat na zem
se jim nechce

Plachtí ve vzduchu
jako ptáků hejna
nemají potuchu
ani dvojice jedna
nikdy není stejná

Voda letem mrazem
než dopadne na zem
změní skupenství tvar
často vytvoří i pár

Z kapky vody
v ten moment
krajková vločka
ledový ornament
Plochá průhledná
konkurenci nemá

Už od pravěku
nic se nemění
Příroda člověku
stále předvádí
své velké umění

Sněhová vločka
ten symbol zimy
teplo nepřečká
Je to velká škoda
když zas jak voda
někde nám zmizí
Autor RU 82, 15.02.2013
Přečteno 462x
Tipy 4
Poslední tipující: Joe Vai, poeta
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí