Jaro

Jaro

Anotace: Báseň o jaru

Josef Waldemar Čáp

Jen jedno roční období tak moc rádi máme,v tomto čase jsme s láskou o kus dále,a v hlavách nám jedna píseň zní,to je radost z jara i přírody.Zima už nemá mrazivou moc,musela odejít,bylo jí dost.Led a sníh se rozpustil,jako vždy velkých škod se dopustil.Ptačí koncert po ránu bude nám hrát,kdo by tuto dobu neměl rád,snad jen ten pyl,co někomu sennou rýmu způsobil.Přichází k nám lásky čas,jaro,jaro přišlo je tu zas.Zelená barva jara je znak ,budem se milovat budem si hrát.Zelené loučky,zelené traviny,dávají nám léčivé byliny.Kočičky kvetou dávají zvěst ,přišlo k nám jaro a ptačí zpěv.Slyšíme potoky i řeky téct,slyšíme velikonoční koledníkův zpěv.Řechtačky řechtají a pentlované pomlázky se zas venku nad děvčaty třepají.Radujme se,velikonoční svátky k nám přišli,od Ježíše a jeho obětavého činnu k nám z nebe vyšli.Díky ti jaro,díky ti Ježíši Kriste,budem tě po věky milovat a uctívat,spolehni se na to náš Bože,to je už dávno jisté.Brzy přijde i Máj,který promění listnaté stromy v květový háj.Třešně kvetou,voní,včely je pylují a úly medem se plní.Jaro je nádhera,jaro je života dar,jaro je všech lidí pozemský ráj.
x+
Autor Waldemar, 18.01.2007
Přečteno 929x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Promiň za těch 40, je to můj momentální dojem, že pokud chce psát někdo o jaru, měl by být sakra originální. Jaru se totiž věnuje tolik básní, že najít neokoukaný obraz, motiv je docela fuška. Slepil jsi barvy, zpěv, tradice, Máj... do jednoho bloku... Jaro každý zná, není třeba vyjmenovat všechny aspekty.

25.02.2007 12:22:00 | Pe&Pa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí