Touha po jaru

Touha po jaru

Anotace: Konečná verze. První byla lepší, to by mi ovšem před uložením nesměl spadnout Liter, že?

Do města se snáší

bleděmodrý klid.

Další den za námi,

ač z malinových keřů

hledí stále saní zraky.

 

Lesk a bída krátkých sukní,

co kvapně mizí v pustých rozích

naleštěných stěn a chladných zdí

oslňuje na zápraží.

 

Sklonit ramena chci k bílé bystřině,

zchladit unavený žár večera,

prchnout,

smočit oči v odrazech...

 

Chci v ústech cítit bledé mlhy,

v nichž tančí touhy zbabělé.

Mezi ploty, v borůvčí pyšně

ušklíbnu se na mechy.

 

Nechám rozkvést střevíce,

zanořit tak ruce do trávy!

Zvednout srdce ke korunám

a počítat:

má mě rád, nemá mě rád?

 

Schovávám svou lehkost v dlani,

volná jsem a svá.

Proletět chci strání dolů,

rychlejší než vítr ze západu.

 

V černých tmách je úzko,

však kéžby nebyl chlad.

Čekání mě unavuje,

toužím po nádechu.

 

Kdy konečně otevře svou náruč slunce?

Jak dlouho čekat mám

než okusím sladký hlas jara?

Autor Ori Eremos, 10.04.2013
Přečteno 523x
Tipy 1
Poslední tipující: Robin Marnolli
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí