Terra Mater

Terra Mater

Anotace: něco málo k rodné planetě

Již drahné věky tkví tu svět,

to samý život, modrý květ.

Někdy Gaia tklivě pláče

a pod údery karabáče,

světlem metá těžký vřed.

 

Tu z jedné strany Krása vře,

z druhé zase Válka vzlíná,

i poupějí sté rozepře

a

láska nikdy neusíná.

 

Kol Hvězdy pokorně si tančí,

skloněná jak dívka nad vodou

když vlasy se jí smáčí,

zmámena snivou přírodou.

 

Říše modré zelené,

a snad i jiné jsou,

dnem i nocí zjizvené,

snad tu tíhu unesou...

Autor Billy Rijen, 18.04.2013
Přečteno 358x
Tipy 1
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí