soubor elektrických, optických a akustických jevů mezi oblaky

soubor elektrických, optických a akustických jevů mezi oblaky

Anotace: nebo mezi zemí






nejdřív jen jedna kapka
smělá
pozvolna snesla se do trávy
a rozezněla stébla ...

dunění vzdálených skal
sesuvů


ruší mé vnitřní světy
ozvěny bubnů chladí

a slova mizí, jak jsou tichá

 

oblohu prořízl zlatý pramen
tvých vlasů
a vše co ve tmě utápělo chvíli svou
v záři vesmíru se   lesklo

věčnou vteřinou

 

pak spadlo moře
zčistajasna
svým pláštěm přikrylo tu zem

krajinu utopilo

dravé vlny běží           za stínem

 

čas prošel nekonečnem hřmění

odehnal blesky

temný strach

 pozval slunce

po hřebenech horských

úsvit sáh

 

 vlilo se teplé světlo do všech tváří

a jemně do zad

začlo hřát








Autor přechodná záležitost, 12.05.2013
Přečteno 331x
Tipy 5
Poslední tipující: Miriska, Robin Marnolli, Sýkorka07
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí