Letní noc

Letní noc

Anotace: Báseň o příjemné letní noci

Josef Waldemar Čáp

Je krásná letní noc,hvězdy pokrytá obloha má v sobě prazvláštní moc.Horký sluný den konečně ustal,slunce již více nesvítí šlo zrovna spát,přišel tajemný vesmír,hvězdy se začnou v plné kráse nebi odhalovat.Černá tma venku vládne,i život v kraji spí,právě sedíme s přáteli na terase a cítíme se pod tím širým nebem neskonale blaze,když padá hvězda,hovoříme o nekonečné mléčné dráze.Noc je ještě mladá horká dost,možná zajdem i na jezero ,ochladit rozpálené horké lidské tělo.Světlušky v tomto čase na loučkách rádi poletují,zeleným svým světýlkem cestu k jezeru nám ukazují.Voda je klidná vlnek slyšet není,žabky v dálce kuňkají,jezerní koncert jako vždy na vodě všem posluchačům připravují.Tahle noční koupel na jezeře nás před spaním pořádně osvěžila,voňavá voda naši propocenou kůži skvěle provoněla.V hlubokém lese sýček teď houká ,pospěšme rychle do postele je čas jít chroupat.Při spáteční cestě domů,nám na cestu svítilo hned několik zářivých meteorů.Hvězda letí padá k Zemi,přej si jedno přání a možná splní se ti.Já jen jedno skromné přání mám,aby všem dobrým lidem pán Bůh štěstí a hlavně zdravý dal,a tuhle krásnou noc příští rok znova zopakoval!
x+
Autor Waldemar, 19.01.2007
Přečteno 769x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

A proč né hned další noc???

19.01.2007 21:06:00 | Verule

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí