Noční les

Noční les

Anotace: Je to básnička o noci v lese se všemi různými zvířátky.

Noční les
Pavlína Mendlová

Hvězdy na nebi tak jasně svítí,
a ty si mi přinesl to krásné kvítí.
Co to je to nevím,
jen, že je to tajemstvím.

Padá hvězda, něco si přej,
jistě, že jen to nej.
To přání nemusí nikdo slyšet,
snad jen houf těch zrzavých lišek.

Je slyšet ten noční les,
je bezpečná ta luční mez.
Dobrou noc povídám divočáku,
jen co mám říct tomu čápu.

Probudí mě ta podlá srnka,
myslivci a trpká trnka.
Noc ještě nepřešla v den,
už je to pár hodin jen.

V trávě cvrčci cvrkají,
holoubci opodál vrkají.
Je to krásná noc,
líbí se mi moc.

Najednou jak ranní rosa,
je mi najednou taková kosa.
Tělo tvé mě zahřeje,
to jsou krásné závěje.

Vstát však budu moci,
a probudit se z této noci.
Autor P. Mendlová, 19.01.2007
Přečteno 671x
Tipy 2
Poslední tipující: jitka.svobodova, Iva Borecká
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí