Jazzové léto

Jazzové léto

Anotace: Psáno při poslechu záznamu koncertu Melody Makers

Na poli mé vlčí máky

rozvírají rudé dny,

za ohradou vzpínají se

velké hlavy bodláčí.

 

Po pěšině měkce kráčí

dvojce z lenu pletená,

kamení se něžně směje

do tváře víly z potoka.

 

Smutné vrásky na louce

rozmetají písky z hor,

večer snáší pod kopýtka

bílé zvěře vlahý čas.

 

Do dálky se vypínají

jiskry z ohňů májových,

na kytaru někdo hraje,

nasloucháme ševelům.

 

V duši svítí obraz léta,

horka, lásky, zážitků.

 

Když se takhle rozhlédneme

přes lány a horizont,

štěstí přijde samo,

ani si ho nevšimnem.

 

Ženu vezmem do náruče,

věnujeme poklonu,

protančíme altán sami

nesneseme prodlení.

 

A pak tiše pod perutí

až se všichni unaví,

obejmeme věčnou slávu,

ztratíme se nešvarům.

 

Proč si nevzít ze zázraků

taky kousek pro sebe?

Autor Ori Eremos, 09.07.2013
Přečteno 413x
Tipy 2
Poslední tipující: sluníčko sedmitečné, Větroplach
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezké, letní, dýchá to lehkostí bezstarostností
co takhle to dát do slok, četlo by se to o dost lépe!

21.08.2013 10:42:27 | sluníčko sedmitečné

Děkuji za koment, hned jsem opravila špatné formátování.

21.08.2013 11:04:10 | Ori Eremos

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí