S nocí za jedno

S nocí za jedno

Anotace: První dílo z trilogie básní, inspirovaných bouří na sklonku léta.

Odejít,
a připít bleskům,
jež neúnavně bičují,
ztemnělé dálavy...

... připít remízkům na polích,
kde chvějí se bludičky,
a kvete kapradinový květ,
o svatojakubské noci...

... připít sadu,
kde z letitých korun,
zni houkání,
temné jako kočičí pohled...

... připít zídce,
porostlé mechovím,
kde sedím já,
který odešel jsem,
a s nocí jsem za jedno...
Autor Neldor, 30.07.2013
Přečteno 427x
Tipy 5
Poslední tipující: mkinka, Iwushak..., Isquieasuus
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí