Soumrak vládce moří

Soumrak vládce moří

Anotace: Ze zadání slohové práce na téma ,,Modrá, bílá, zlatá" vznikla tato poslední píseň starého rybáře.

Své dlaně k nebi pozvedám,
když modré vlny se zčeří.
Zlatavé odlesky letí ke hvězdám,
šťastný, kdo ve své sny věří.

Usíná krajina tajemná,
i bílí holubi šli spát.
Čeká mě hlubina bezedná,
náruče mořské cítím chlad.

Sbohem, zahrado modravá,
kroky mé k cíli míří,
můj šat ve větru povlává,
v srdci mém klid se šíří.

Do nebes naposled pohlížím,
víčka svá zvolna zavírám.
Poslední, co vidím, je modrá, bílá, zlatá...
Autor Tygřice, 22.03.2014
Přečteno 478x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí