Měsíc

Měsíc

Anotace: Báseň o měsíci

Paprsky slunce nad obzorem pomalu ustupují,vidět je nádherný západ slunce a první hvězdy nebi se ukazují.Ticho venku vládne,vlaštovky již nelétají,i zpěvní ptáci na stromech lesu více nezpívají.Život denní pozvolna čeká na noční zatemění.Měsíc právě převzal vládu nad krajinou,hvězdy svítí nad naší nekončící bílou mléčnou dráhou.AŤ je v noci horko nebo hrozná zima,oko měsíce se z nebe na nás vždycky dolů dívá.To jen měsíc naši Zemi ve stínu tmy osvětluje,zda bude dnešní noci úplněk každému hned prozrazuje.Měsíc v plném úplňku největší moc totiž má,někdy jsme tou mocí všude obklopeni proto nemůžeme doma v klidu spát.Luční bylinky jsou při úplňku měsíce luně svitu vystaveny,silné účinky těchto bylin,mnohé nemocné lidi uzdravili.Denní život dávno spí,noční teprve zase začíná,probudili se netopíři,můry,sovy,a rej všech nočních živočichů pod širým nebem právě probíhá.
Mořský příliv nebo odliv,všichni víme co je toho příčinou,proto nás měsíc neustále ohromuje a jsme rádi když nám luna září nad hlavou.Brzy bude ráno noc už taky slábne,ale měsíc nad oblouhou drží se nám stále,barvu noci černou ještě venku máme,při východu slunce pěkná modrá se z ní stane náhle.Když měsíc s jitřenkou na nebi vidět spolu jsou,kohout hlasitě vždy zakokrhá,aby přivítal tak nový krásný den a změnil strážce nebeského nad naší oblohou.Zatímco jitřenka sílí,tak měsíc slábne,už je ráno a slunce na obloze opět vládne.A co měsíc,který nad krajinou dávno vidět není,odešel asi tam někam do ztracena,kde oko zlaté naše nikdo neuvidí.Měsíčku náš milý,ukaž se v noci zas na chvíli,jako každý dobrý večer,popřej hezký spánek nám všem,a hlavně našim dětem!!!

x+
Autor Waldemar, 26.01.2007
Přečteno 664x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí