Moravě

Moravě

Anotace: ....beze slov....

Pramen jsem
pod zemí ukrytý
tam v lůně matky
dobře je mi
věky přec
těším se na zrození
ač sotva zřím
světlo světa
umírám v Tobě
Bystřino divoká
vášní zpěněná
cestou z hor
kameny hladíš
balvany objímáš
na mne zapomínáš
ach lásko
lehce tančíš peřejemi
bez Tebe v podzemí
smutno je mi

Já voda jsem
řeka nevinná
za horami rovina
meandry tiché
zde toužím spát
šeptem můžeš se ptát
čím mne okouzlil
lužní les
proč mi věnoval
z mlhoviny šál
proč koruny stromů
paprsky protkané
krásnější jsou
oken katedrál

Z ptačích hrdel
píseň lásky
na světlině tanec múz
modrý širák odhozený
milenci počítají
kolik má hvězd
Malý vůz
básník se slova vzdává
Morava sama když
vypráví příběh svůj
Autor V.N.Losinský, 20.05.2014
Přečteno 601x
Tipy 25
Poslední tipující: mkinka, Vivien, jenommarie, carodejka, Danger, Aida, jitka.svobodova, zdenka, Gabriela Green, Aiury, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc se mi líbí, jako by tam člověk byl ;-)

12.03.2020 20:58:21 | jenommarie

Krásná...a protože je mi Morava nejdražší, děkuji za krásný prožitek při Vaší básničce.

17.01.2020 22:17:31 | Jaruška

V.N.Losinský, nádherná Morava je i v mém srdci, krásné verše.

11.12.2015 14:02:44 | carodejka

protekla mnou,dík za ni.

10.03.2015 18:43:07 | Danger

velice pěkné verše....ST

06.12.2014 00:36:31 | jitka.svobodova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí