Smutná píseň polí

Smutná píseň polí

Anotace: O zrajícím obilí, květenstvu, válce i jediné (ač kruté) spravedlivosti na světě.

Už po sklizni těch zlatých slzí,

co každým létem v poli

zrají na klasech a pak zmizí,

by chlebem chutným se staly.

 

Však posečkáme ještě chvíli.

Cestou, na kraji pole

šatečky rudé obléká si,

větrem sukně jí vlaje.

 

A vedle máku zardělého

na hlavě korunu má

královna, co hledí si svého:

"Jsem chrpa, mě každý tu zná!"

 

A pak přijde ten nechtěný čas,

kdy stroje hřmotné vjedou

do brázd a bez slitování zas

vojsko i krále skolí

a v hluku pak zmizí

smutná ta píseň polí.

Autor Lillian Bann, 04.08.2014
Přečteno 503x
Tipy 2
Poslední tipující: AndreaM, terezkys
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí