NA CESTĚ

NA CESTĚ

Anotace: ...

Znovu se dálka,má milenka ozvala,
vábivým hlasem jako vždy předla,
po babím létu pozvánku poslala,
zas by mě ráda po cestách vedla.

Slunce se přes hory pomalu prodírá,
zlatavý pozdrav z nebe mi letí,
ospalý světlonoš oči si protírá,
paprsky tepla zdraví své děti.

Starý dub u cesty větvemi kyne,
třistakrát vítal už podzimní čas,
slimák se pomalu po mechu šine,
brzo už zalomit musí to zas.

Kdo tiše s pokorou krajinou prochází,
srdce má na dlani,tak jako v chrámu,
cestou ho ukrytá tajemství provází,
stačí jen požádat Zemi,svou mámu.

Má žhavé srdce co v hrudi jí bije,
je živá bytost,stejně jak já,
už trochu v letech,dlouho tu žije,
viděla hodně a ještě víc zná.

Klaním se pod duby pradávným druidům,
zdravím je tichem,děti těch stromů,
na chvíli ucítím čarovné fluidum,
jako bych vracel se někam tam domů.

Víly si vpletou do vlasů kamínky,
které jim pod stromy vždycky rád dávám,
třpytí se při luně jak lesní pramínky,
v noci když tančí,v duchu jim mávám.

K horám tam k hřebenům letí pak vyznání,
však o mé lásce vědí už dlouho,
vítr jim odnáší mé tiché přiznání,
tepeš mi v srdci-dálko má touho.

Vracím se podzimním večerem zpátky,
okouzlen příběhy čtené mi krajinou,
však už mě vábí na další hrátky,
na cestu láká,znovu zas na jinou.

Přicházím k zastávce zarostlé lebedou,
rezavé koleje mizí už v šeru,
rezavé koleje,které dál nevedou-
ve staré čekárně za kliku beru.

Jsme jak ta čekárna zarostlá travou,
stále jen čekáme na příští vlak,
na štěstí,bohatství,na lásku pravou,
dokud nás nesklátí z čekání šlak.
Autor Weylin, 19.08.2014
Přečteno 433x
Tipy 3
Poslední tipující: jitoush, WIRUS, Majrenka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

....celá Tvá báseň je krásně poetická....vyznání toulání...pro mě by tam už
ten šlak nemusel být..../úsměv/.Ji.

20.08.2014 15:54:16 | jitoush

No,trošku to vypadá že to ten konec ruší,ale to mě naučila právě cesta-na nic nečekat, a jít-žít. :-) Život,nemyslím život člověka,ale sám život ve své celistvosti je cesta odnikud nikam,pohyb v nepohybu,čas v bezčasí..A taky si někdy neodpustím trošku srandy,někdy i slovy,které jako by se do celkového kontextu nehodily. Ala život taky není konzistentní,ne vždy ladí,a občas vyrušení ze sladkého usínání neuškodí..:-)

20.08.2014 19:38:28 | Weylin

....v tomto kontextu Ti musím dát za pravdu a zdravím do Ol.z Ol.Ji.

20.08.2014 21:00:34 | jitoush

Taky,taky...:-)

21.08.2014 09:00:48 | Weylin

na to, jak to bylo většinou poetické, je závěr vtipný ;-).. díky za společnou procházku ..

19.08.2014 15:40:45 | Majrenka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí