PODZIMNÍ VERŠOVÁNÍ-:-)

PODZIMNÍ VERŠOVÁNÍ-:-)

Anotace: ...:-)

Krajinář podzim s barvami čaruje,
mechové polštáře do mlhy povléká,
každému hrst krásy zadarmo daruje,
marnivým břízkám zlatý plášť obléká.

Lístky si šeptají v šelestu vánku,
říjnové slunce do oken maluje,
ořešák u cesty,chystá se k spánku,
samotář krkavec obloze kraluje.

Veverka na smrku vztekle se pitvoří,
ukryla ořechy,teď neví kam,
zase si zásoby pod dubem vytvoří,
musí je zahrabat-sem,taky tam.

Stydlivka vrba skryla se do vlasů,
brzy ji zavine stříbrný šátek,
zamrzna potůček a jeho sto hlasů,
zas bílá královna bude mít svátek.

Řeka si prastarou baladu notuje,
kterou ji učily vzdálené hory,
dlouho už podzimní krajinou putuje,
na břehu vypráví olším své story.

Ježek chce vyčmuchat poslední žížalu,
dřív než se zahrabe v bukovém listí,
pak tvrdě usne,to asi ze žalu,
že končí léto a on to zjistí..
Autor Weylin, 03.10.2014
Přečteno 444x
Tipy 5
Poslední tipující: Jenda P., Rozina, jitka.svobodova
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

kouzelné podzimní verše :-)

13.01.2015 16:29:35 | Jenda P.

moc se mi líbí...ST

04.10.2014 19:59:16 | jitka.svobodova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí