Převlékání

Převlékání

Anotace: ... říjnová

 

létu vypršela lhůta 

a tak už to začalo 

lesy v dálce lesknou se 

jak barevné kohoutí ocasy 

od polí doráží studený vítr 

i když světlo se ještě usmívá 

ale už to není nastálo

 

říjen nepřipouští průtah

krajinu převléká stále častěji 

snad aby nehořela bez krásy 

a s lesklou podzimní pečetí 

ohnivým štětcem hází pastely

přes mlhy a sychravá bezčasí

stále živěji a snadněji

dává tvarům barvy zřetelné

až mezi všemi krásami

tahle obyčejná nejprostší

něčím v duši přetrvá

 

a tak už to začalo 

zelená hnědá až rudá 

od žluté do sytě červené

v planoucím ohni října

že i slova jsou obarvená

podzimem

Autor josuatree, 10.10.2014
Přečteno 304x
Tipy 3
Poslední tipující: knihomolka, bogen, Aida
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí