Podzimní

Podzimní

Anotace: ... na říjen

 

sotva podzim začal 

tak odér léta přestává 

žloutne listí zrají švestky 

jablka kaštany ořechy

a jak hrušky voní v zahradách

samé zlato samý nach

 

než vítr s deštěm stromy svlékne

a listí prostře po krajině

překryje blátem na cestách

mlžný opar vypuštěný k ránu

tahy všech barev smazává

 

a zanechá někde v malinách

obrazy stržené z rámů

a náladu kdesi v představách

 

tak říjen už otevřel bránu

ale mámivé krásy se nevzdává

Autor josuatree, 12.10.2014
Přečteno 399x
Tipy 4
Poslední tipující: Lioness, jitoush, jitka.svobodova
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tolik se mi líbí, že jsem ji četla několikrát...ST

12.10.2014 14:20:58 | jitka.svobodova

Děkuju, hodně čísel na podzimní téma mám na svých stránkách ve sbírce Něco z podzimu a jara.

12.10.2014 19:19:50 | josuatree

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí