Řeka

Řeka

Přišel jsem do světa,
A byl jsem pramemnem,
Má voda rozkvetla,
Splnil jsem si sen,
Pomalu, kámen za kamenem,
Protekl jsem ven,

Opustil jsem zem,
Teď prosakuji hlínou,
Je jen na mě,
Kudy se vydám na cestu línou,

Pomalu sílím,
V potok se měním,
Možná se mýlím,
Ale v řeku se změním,

Postupem času,
Nabývám sil,
A měním trasu,
Abych lépe žil,

Někdy, když mám deprese,
A zahalí mě smutek,
Voda břehy přeteče,
Neudělám dobrý skutek,

Ale dost bylo rozlévání,
Ta voda se už nevrátí,
Téct věčně je mé přání,
Má cesta se už krátí,

Nakonec po cestě dlouhé,
Splynu s mořem,
Zbývá říct jen pouhé,
sbohem.
Autor Pan Žloutek, 06.01.2015
Přečteno 656x
Tipy 7
Poslední tipující: enigman, knihomolka, Frr, Lioness, jitoush
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásné

06.01.2015 17:31:30 | Lioness

.....prosté,ale o to silnější podobenství....líbí....Ji.

06.01.2015 17:20:08 | jitoush

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí