Ranní elegance

Ranní elegance

Anotace: Popis.

Nažehlení čápi v baru

na hlavě cylindr a ve fraku slávu

Ptačí eleganci potichu kradu

příplížím se ke stolu a usrknu kávu

 

V perutích čapích dá se najít ráj

závidím ladnost pohybů, závidím nevinnost

Nebe je bílé jako sníh, když čápi opouštějí kraj

v tom čase zaklepe nezvaný host

 

Zima svým hávem překryje spokojenou zem

V těch chvílích závidím jim křídla

Hledíc z okna přemýšlím nad zvláštním snem

unavení čápi učí se svobodu skrývat

 

Houf čápů spokojeně letí za štěstím

pod křídly se jim schovám a vyčkám

Než odletíme před zimním zajetím

schovaná v bílém úkrytu svého čápa hýčkám

Autor Gabri Ela, 10.01.2015
Přečteno 453x
Tipy 4
Poslední tipující: Madanik, Frr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí