Kytara pláče

Kytara pláče

Anotace: Mrtvá kytara pláče a krvácí bolestí, že pokáceli strom. Kytara naříká, jaký to ze...

Mrtvá kytara pláče
a krvácí bolestí,
že pokáceli strom.
Kytara naříká,
jaký to ze dřeva
vyloudili tón ?
Kytara vyhrává
oběšencům ve strunách
prvý pár prstů
co hladíval v korunách
vlasy dívek
smutných tak,
až jejich pláč zrůžověl.
Proč kytara nepřestává hrát ?
vřeští
vyňata z kleští
melodie ...
Proč se nepřestává smát,
dokud nezahoří celý sad
zarostlý, trnový ?
Dál pláče
pro srdce utopené v hoři
nepřestane hrát
pro všechny zástupy
mlčenlivých lesů
v nichž
zní větry
její hořké litanie
možná pak umlkne
až z ní
mrtvý nábytek stvoří ...
Autor Howkins, 04.03.2015
Přečteno 275x
Tipy 6
Poslední tipující: Malá mořská víla, Nikita44, Rozina, Frr, Lioness, Amonasr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí