=Vodopády

=Vodopády

Anotace: padající horská voda...třpytí se a hlučí...

°°°°°°°°°°°° 
Třpytivá je horská voda 
co jak vodopád si padá 
z hory prudce do údolí. 
Tam se stane řekou dravou 
v tuto chvíli. 

Z hory visí vodopád 
je jako těžká záclona 
perlami se třpytí,nádherná, 
nad vodopádem duha si září 
a voda když dopadne 
víří se a vaří. 

Břehy své má z každé strany 
jak ve skále vytesány, 
tam divoce si voda hučí 
když se kolem břehů točí. 

Kataranty,kaskády a peřeje 
tam i když voda vaří 
tak nikdy nehřeje. 
°° 
Ale jsou krásné 
všechny ty vodopády 
°°° 
°°°°°°°°°°°°°°


Autor Květka Š., 27.05.2015
Přečteno 343x
Tipy 6
Poslední tipující: Linzerka, básněnka, Clay, Noc17
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

a voda chladí...ST

13.06.2015 10:44:32 | Linzerka

voda je jako pila
možná by se pila



a ústa jako vodopád..

27.05.2015 19:08:12 | básněnka

V horách je krásně. Je to jiný, magický svět a voda je živý element. ST :)

27.05.2015 19:07:17 | Clay

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí