Rozepnout křídla

Rozepnout křídla

Na obloze nelze spatřit ani mrak,
přesto touha vzlétnout, vznášet se,
a tak
pocítit volnost, s nebem splynout,
sledovat svět a starosti minout.

Být obklopen ničím, vzlétnout výš,
chvíli lehkým a malým jako pírko,
a když
dopadne tě strach, spatřit světýlko,
šířící paprsky na nedaleké jezírko.

V jezírku s čirými kapkami si hrát,
plavat s proudem či proti něj se hnát,
ale
budeš-li mrzutý s trablemi se prát,
nedovedeš sám okolní atmosféru vsát.

Užít si ten moment plný radosti,
lásky, volnosti, pokory a naděje,
ačkoli
vše jednou k onomu konci spěje,
na tobě nyní však jen štěstí lpěje.
Autor Lucie Mészárosová, 29.06.2015
Přečteno 352x
Tipy 3
Poslední tipující: Nikita44, Jort
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí