Už rostou houby

Už rostou houby

Anotace: Viděli jste ty houbařské žně v telce?

V telce vám mě namlsali,
zpravodajství z lesů dali,
ukazují hříbků koše,
jdu vyplenit Krkonoše.

 

První stráň ta není skoupá,
z mechu velký kozák kouká,
potěšil, však já chci více,
cítím vůni smaženice.

 

Sbírat houby moc mě baví,
vím, kde najdu poklad pravý,
každý houbař, věc to jistá,
neprozradí svoje místa.

 

Tak k ním mířím neomylně,
cestou sbírám velmi pilně,
nepohrdnu ani klouzky,
vybírám si pěkné kousky.

 

Když pak najdu koloděje,
člověk přímo pookřeje,
bedly též už v koši leží,
dobře se mi domu běží.



Autor Psavec, 11.09.2015
Přečteno 768x
Tipy 5
Poslední tipující: Petbab, Martinecka23, GiovaniDaVinci
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Já chodil zas na lišky,
na ty malý, žlutý mršky,
letos však tam nebyly,
pařáky je zhubily..:-(

..jinak gratuluji k "úlovku" :-)))

11.09.2015 21:17:00 | GiovaniDaVinci

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí