Podzimní krajina

Podzimní krajina

Anotace: jedna taková klasická podzimní....autor zde popisuje krajinu nedaleko od jeho obydlí.

Kráčím cestou listím zasypanou,
lemujíc ji holé stromy.
Procházím se krajinou do podzimu zahalenou.
Co nabízí talentům,námět pro výtvory.

Listy jsou popadané,
přikrývají spadlé kaštany.
Vítr je však poodkryje.
Děti sbírají si je do školy.

síla větru vanoucí od rybníka je neúprosná,
zvlášť když mi ranní mráz holé ruce líbá.
Bílá pára od vody se zvedá,
ten pohled u srdce mi hřeje,
zvlášť když ještě svítá.

nedaleko hustý les se rozpíná,
oděn v sametově-hnědém kroji.
Před ním na poli zvěř divá,
do houfu se rojí.(rojí-myšleno sbíhá)

Potravu si hledá,
Kdopak ji do krmelce přinese,
Snad ten co pytláka rád nemá
a ví hodně o zvěři a o lese.

Kráčím cestou listím zasypanou,
lemujíc ji holé stromy.
Opouštím krajinu do podzimu zahalenou,
vracím se zpět do vsi,mezi domy.
Autor Johnny 96, 04.11.2015
Přečteno 525x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

no, upřímně.. myslíš to dobře, ale ta báseň má velké rezervy.. je to taková dětská říkanka.. každopádně se určitě umíš dívat kolem sebe, tak třeba to příště bude lepší ;)

PS: "lemujíc ji holé stromy"? co to je?

04.11.2015 20:54:53 | Amelie M.

"lemujíc=lemující"
slovo lemující znamená doprovázející.

04.11.2015 20:58:16 | Johnny 96

no ano, ale není ten použitý tvar nějaký divoký? :-) význam samozřejmě znám.. dle mého by bylo správně "lemují ji holé stromy" anebo "holé stromy, lemujíc cestu", co myslíš?

06.11.2015 21:15:36 | Amelie M.

Máš pravdu. :)

07.11.2015 20:24:19 | Johnny 96

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí