U splavu

U splavu

Anotace: Ze sbírky: "Kadaňské toulky"

Sbírka: Kadaňské toulky

U splavu

 

 

Tam ke splavu, k ostrovu olší,

chodíval jsem jako malý

a chodívám stále.


*


Hledím na hladinu řeky,

jak padá do splavu

a dole se pění.

 

Jak po chvíli se uklidní

a pokračuje ve své pouti,

aniž se něco změní.

 

Své chmury a trable

vkládám na hladinu

a tiše je pozoruji.

 

Jak unášeny proudem

lámou se o kameny

a pomalu se vzdalují.

 

Pak se zavřenými víčky

jako oblíbenou hudbu

tóny řeky poslouchám.

 

A vnímaje jen přírodu

odhazuji ze své mysli

červotoče zdejším rybám.


*


Tam ke splavu, k ostrovu olší,

chodíval jsem jako malý

a chodívám stále.

 


U splavu

Autor Miro Sparkus, 22.01.2016
Přečteno 818x
Tipy 4
Poslední tipující: jitoush, Kapka, boneslash
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Velmi pěkné myslím že i pan Šrámek by měl radost :)

10.05.2017 16:46:56 | Petr27

Moc děkuju :-)

10.05.2017 16:50:52 | Miro Sparkus

...líbí se mi Tvé prosté vyznání...."splavová" meditace....Ji./úsměv/

23.01.2016 14:14:41 | jitoush

Díky za zastavení i komentář. Potěšil.

23.01.2016 18:06:04 | Miro Sparkus

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí