Žluví námluvy

Žluví námluvy

Anotace: ...z prosluněné jarní doubravy

V doubravě zněl flétny tón,
po samičkách velký shon.
Žluví samec choť svou lákal,
zpíval krásně, snad nekrákal.

Tuhle jedna, tamhle druhá,
hledají si svého druha.
Věrná mu chce každá být,
o potomstvu rychle snít.

Naparuje se náš pták,
zlaté peří, slunce znak.
Zelená pak v protipólu,
doplní se skvěle spolu.

Každý jinak vypadá,
jeden do druhého zapadá.
Ideální lesní pár,
snad nevznikne žádný svár.
Autor JoZi, 23.02.2016
Přečteno 317x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí