Město v srdci

Město v srdci

Anotace: Ze sbírky: "Kadaňské toulky", Autor fotografie: Ladislav Renner, Vřelé díky za souhlas s použitím fotografie.

Sbírka: Kadaňské toulky

Město v srdci

  


Kéž mohl bych se orlem stát,

nad mraky se jako dravec vznést.

 A spatřit to krásné město,

jak ozářeno nebem jest.


To krásné město,

co v srdci vozím na cestách,

a kam se stále vracím

ve svých živých vzpomínkách.

 

Tam, kde doma se cítím,

kde prožil jsem své dětství,

kde poznal jsem svou první lásku

a zjistil, co je opravdové přátelství.

 

*

 

Kéž mohli byste se orly stát

a se mnou si zaletět

na to krásné město podívat.

 

Vzlétnout od Mikulovické brány,

směrem ke sněho bílé radnici,

a pokračovat nad zlatavé lány.


*


Pak usednout a mít jak na dlani,

všechny ulice, domy a lidi v Kadani.


Střechy Kadaně

Autor Miro Sparkus, 04.03.2016
Přečteno 488x
Tipy 6
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, bogen, Nikita44, Jort, enigman, Kett
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí