=Už je jaro

=Už je jaro

Anotace: ...:-)...

~~~~~~~~~~
Už rozkvétá zlatý déšť
a jaro všude voní
deštník nepotřebuješ
kapky se nehoní...
slunce častěji už hřeje
přes modro se kouká
milý na milou se směje
zelená se louka...
na lavičce v parčíku
sedí bábi s dědou
a drželi se za ruku
o čem to řeči vedou?

Třeba o tom že kdysi
dědeček v parku natrhal
té své holce narcisy
a potom utíkal...
teď babička se usmála
dnes by to nedokázal
tenkrát ho totiž viděla
jak Zátopek prý mazal...
a děda šeptá babičce
koupím ti tulipány
zajdeme spolu do tržnice
než budou vyprodány.

Na louce sem tam do zlata
pampeliška rozkvétá... 
...je jaro...
~~~~~~~~

Autor Květka Š., 13.04.2016
Přečteno 358x
Tipy 9
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, básněnka, Helen Zaurak, Kapka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je jaro, a dny se prodlužují, Konečně, no, a snad s ním příjde i více lidských úsměvů.Hezké.:-)

18.04.2016 14:03:43 | Jeněcovevzduchukrásného

Jaro už jsem ochutnala...:-) prý občas bývám jako malá ..:-)

14.04.2016 12:33:55 | básněnka

A chutná po lásce...sladce...mňam...

15.04.2016 16:51:25 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí