Zpráva z exkurse

Zpráva z exkurse

Anotace: Dojmy z literární exkurse pořádané KČL FP TUL.

Sbírka: Stručné verše

Tobě, vrchu, na němž český Básník naposledy viděl široký svět
Chci rýmy své povědět
O tom, jak zasněžený kel protrhává nebe
O tom, jak chladný vítr na severu zebe
O tom, jak kopce volají nás zpět
O tom ti chci, Radobýle, vyprávět
O cestách skrze Básníkův ten kraj
O stezkách mizících v pološerý háj
Kde rozmetán je popel starých sídlišť
Kde zajíc má domov...a krkavec a svišť

O těch kopcích v srdci malé země
O těch havranech zpívajících temně
Na místech, kde Básník dozpíval svůj sen
A na místech, kde noc přechází v den
Budeme navždy nalévat silné moky
A hrdlem protečou z rohů mocné loky

Další rok se převalí jako kupka sena
Další za rok nám padne obětina
A sejdeme se pod vrchy jiných hor
Kde rozevlátý vyrůstá bor
Autor Ravena Lupus, 10.05.2016
Přečteno 445x
Tipy 3
Poslední tipující: VEDz RVAHEs, Oxík
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné.

10.05.2016 11:49:31 | VEDz RVAHEs

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí