V jabloňovém sadu

V jabloňovém sadu

Anotace: Přírodňárna...

Pod stromem v sadu ležel jsem znaven kvasem
Vzpomínal na to nahé tělo převalující se v posteli
A propadal pomalu zoufalému rozladění

Slunce pálilo celý den a opékalo jablka tím žárem
Tráva voněla a pozvolna se přelévala ve větru
A po ní jako na moři plula loďka suchého listu
Jejíž křehké kormidlo svíral znavený chroust
Jenž drobnými prackami mával v tom titěrném vichru
Krovkami hladil travní hladinu tiše

Loďka se převrhnula po nárazu do stromu
Tím skončila ta miniaturní plavba
A chroust vrhl se střemhlav do vln přerostlé trávy
Aby nalezl svůj osud na hliněném dně moře

Já přihnul si z lahve a nalezl dno
Coby dalekohledem sledoval jsem s její pomocí daleké kraje
Vzdálené několik metrů severně
Kde malí mravenci budovali své mocné impérium
Bez otroků; s jediným vládcem plným feromonů
Vojáci s drtivými kusadly bedlivě střežili všech milion vstupů

Nádherné představení se brzy přerušilo
Když se zatáhnulo nebe a začalo ronit slzy
Ten déšť udusal travní moře
I mravencům přinesl hoře
Když vyplavil jejich paláce
Autor Ravena Lupus, 03.08.2016
Přečteno 294x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí