Tanec na nebi

Tanec na nebi

Anotace: Zcela nesoustavná astrologie.

Po kočičích nitích se hedvábné tlapy derou
Tmou zalitou oblohou se hvězdy s Měsícem perou
A ten artista slepý na jedno oko usíná
Na okraji vysuté hrazdy rozžhavené do ruda
Zahřívané světlem druhého dne
Jež se jak vinná réva pne
Přibližuje se a stále chvátá
Vstříc úsvitu a nebi v odstínech krvavého láku

Praskající bubliny zpěněné žluči
Koulející na okolí oči
Nezadají si s útokem slunečního svitu
Vměstnaného do měchu rozedraného palbou tanků a děl
Tehdy stařec pod kořeny oblohy bděl
A nezastrašen masou tlejících těl
Rozpůlil zemi jako červivé jablko
Nedodržující pravidla a konvence
Tedy v zájmu prevence
Sám rozdmýchal oheň tavící kameny
Až k modré báni šlehající plameny
I vody povolal k otevřené zemi
Ukazovat směr i tok

Konec snění, Měsíc nastupuje službu
Povolává zástup hvězd
Rozsévá je po sametové černi
A jako psi pánovi věrní
Shlukují se do malých skupin
Do souhvězdí kolem mlhovin

Tolik příběhů ukrývá dno sklenice
Kolik hvězd propůjčuje noční obloha
Autor Ravena Lupus, 23.08.2016
Přečteno 360x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí