Zvěř pro krásu a užitek

Zvěř pro krásu a užitek

Anotace: Přesto je mám rád, nebo právě pro to?

Oni mají stále hlad,

jak začne kuropění ranní,

nezajímá je ani chlad,

hlavně když co na zobání.

 

Z otevřených dveří letí,

mimo těch, co na vejcích sedí,

je jich tam víc než smetí,

do prázdného škopku hledí.

 

Přes den po zahradě shání,

rozhrabou, na co přijdou,

vlézt i do záhonů jim nebrání,

když vyženu je, cítí to křivdou.

 

Večerní úkol, zvěř k zavření,

mezi stromy, oko, měj se na pozoru,

stmívá se, ničeho moc vidět není,

až na tu kachnu potvoru.

 

Na střeše kurníku jich více sedí,

rozhled mají po kraji,

zvědavě na mě shora civí,

v duchu se mi řehtají.

 

Na kurníku dřepí jako královny,

při tom, jak je naháním,

nechtěně brodím se ve hnoji,

docházím k trusu poznání.

 

U některých to čas vyřeší,

stanou se potravním řetězcem,

domluveno jim bude v pekáči,

s červeným zelím a knedlíkem.

 

Potravní řetězec, je věc krutá,

jednou stranou dovnitř, druhou ven,

ne vše, co sníme, se s dobrým střetá,

hlavně, když nejsme stravy původem.

Autor banan, 03.11.2016
Přečteno 258x
Tipy 3
Poslední tipující: Iva Husárková, jitka.svobodova
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vím, že máš hodně zvířat a je moc hezké, jak se o všechny staráš. Je to velká odpovědnost. Dostala jsem ale neskutečný hlad. Trus poznání, moc hezké. Sežrat, nesežrat. A pročpak ty klacky nespadnou dólů... počkejte do zimy, spadnou (jen kecám). :-))

04.11.2016 04:51:44 | Iva Husárková

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí