Svátek Imbolc

Svátek Imbolc

Anotace: báseň v romanci daktylu napsaná k pohanskému svátku Imbolc - počáteční písmena veršů na něj odkazují ;) už aby bylo zase jaro!

I když se kolem mne stále tu třpytí sníh
Mé srdce plno jest plamenů ohnivých
Bělostná královna v ledovém paláci
Odkládá žezlo své, tiše se vytrácí
Louče nám rozžehne princezna zakletá
Co jiskru života vdechne zas do světa

Slavte, mí přátelé, tento čas vesele
Vznešená bohyně povstane z popele
Árie radosti zaznívá bílou tmou
Tou cestou-necestou všichni, kdož věří, jdou
Element ohně nám tu cestu osvítí
Kam asi směřuje? ...do jara, do kvítí...
Autor Foxxx, 23.12.2016
Přečteno 463x
Tipy 1
Poslední tipující: Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí