=Zimní kráska

=Zimní kráska

Anotace: ---(*_*)---


Slečna Vánice…
~*~
Nejkrásnější zimní časy
časy plné bílé krásy
se studeným svitem měsíce
má s bílou paní Zimou i slečna Vánice.
Třeba když mezi rampouchy lítá
za noci,nebo když svítá,
myslí si Vánice,já jsem varhaník
své tóny prodám za trojník.
****
Jeden rampouch však dolů spad
roztříštil se,to nebyl rád,
na tisíc kousků se rozsypal
a jenom nešťastně cink,zacinkal.
Vánice hned letí jinam
u jiných rampouchů si zpívám,
cestou si vločky prohlížela
a na měsíční svit je jako korále
navlékala.
***
U zimy má „holka“ opravdu zastání
jen jaro ji hrůzu asi nahání,
slzy ji mrznou na tváři
tak letí tam kde se ji zadaří.
**
Ano,takové bývají sněhové
vánice,
a mezi rampouchy hrají
varhanice.

~~~*~~~

 

Autor Květka Š., 17.01.2017
Přečteno 414x
Tipy 7
Poslední tipující: Iva Husárková, aravara, Philogyny1
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

No jo, květino, proto já píšu raději volným veršemn ež vázaným. Někdy to s těmi rýmy ne a ne vycházet. Jinak je to fajn, má to obsah, má to osu tip není problém. Ať ti to píše až do sta...

17.01.2017 22:59:53 | aravara

Vždycky se mi trefíš do noty, krásně sněžilo a vločky v tom větru vířily jak šílené ty své tanečky... :)

17.01.2017 19:39:16 | Philogyny1

Že jsi to ty Květuško tak ti to odpustím,
A že jsi to napsala tak hezky tak se i usměju
Jinak já zimu nerad :-)

17.01.2017 18:36:53 | klaun

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí