Cestovní básničky

Cestovní básničky

Anotace: Ráno do práce a k večeru z práce aneb krásy všedních dnů...

...

Vycházející paprsku

zlatě barvíš omalovánky přírody

louky, pole a lesy s pokorou před tebou stojí v přijímání 

ptáci vítají tě

opět novou písní přítomnosti

a lidé

alespoň na okamžik

necítí bol

osamělosti

...

I dnes vypadáš krásně rozhledno spanilá

ač do mraků šedivých

jsi zpola halená

...

Rudě se tváříš obloho usínající

mé tváře hladíš červánku růžovějící

do tajemna duše promlouváš mi

dozajista a tiše pravdu říkáš mi

o tom kdo jsem

a kdo jsme

než den teď skončí

a

usne

...

 

Autor Marsinka, 25.02.2017
Přečteno 409x
Tipy 12
Poslední tipující: Akrij8, tato22, bogen, Cappp, Jenda P., ZILA78
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je krásně na Tvých cestách

13.09.2020 22:52:19 | Akrij8

krásné ranní a večerní rozjímání :-) ST

02.03.2017 13:02:08 | Jenda P.

Líbí se mi Tvá báseň, je o životě

25.02.2017 10:17:34 | jitka.svobodova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí