Probouzím se

Probouzím se

Anotace: .........................


vzduch zelení zavoněl
již tolikrát jsem tu vůni cítil
a přece si to užívám
jak poprvé by to bylo

 

skřivan známou píseň pěl
tu píseň
při které slunce
v blankyt vystoupilo

 

já zastavil se v koloběhu
a duši šedí znavenou
nechal jsem ten okamžik
vychutnat do sytosti

 

pak ucítil jsem pravou něhu
co prostoupila moje tělo
je tolik opojná
že stále nemám dosti

 

ten pocit ve mně zůstává
ta plnohodnotná dávka jara
je nejlepším opiátem
co na světě k mání

 

končí moje nemoc spavá
pomalu probouzím se
a jsem šťasten
neb znovu splnilo se moje přání

Autor James Libustka, 28.03.2017
Přečteno 459x
Tipy 13
Poslední tipující: mkinka, Pétík, JSJ, Lioness, Jin&Jang, jitka.svobodova, VEDz RVAHEs, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak tahle je nádherná! Jako se pějou ódy na 1.Máj, tohle bych dala jako 1.jarní, jako vzor pro všechny..... Krása

31.03.2017 17:49:38 | Lioness

Moje také. Díky

28.03.2017 14:21:07 | VEDz RVAHEs

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí