Vlčí žalozpěv

Vlčí žalozpěv

Anotace: ...

Dřív než vy já ovládal jsem lesy;

všechny jejich krásy, smutek, děsy;

když s půlnocí jsem lehl v lůžko z mechu

o Luně snil jsem, pod Lunou jehličnatou střechu.

Když zaveleli bratři, vycenil jsem zbraně,

a pod mou smrtivládou umíraly laně;

lesklý potok zkoušel ohlodávat kamení

já došel až tam, kde on pramení.

Pak přišla změna, když zvuk se vašich strojů rozezněl

a já, jak vypadá les, jsem zapomněl...

Autor Oxík, 07.04.2017
Přečteno 374x
Tipy 8
Poslední tipující: Krahujec, Mantis religiosa, Petr27, Ravena Lupus, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nádherné. ST. :-))

08.04.2017 05:47:14 | Iva Husárková

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí