Vrany

Vrany

Anotace: parafráza na Havrana:)

Na prechádzke lesoparkom
napred polnoci
také miesto, taký čas
to robia iba cvoci
iba oni a ja tiež
výčitkou ma zahrnieš
keď ti poviem, čo sa stalo
chýbalo mi veľmi málo.

Že nemôžem v noci spať
že parky sú umelé
že sa môže ľahko stať
že bojím sa postele
že sa nikam neženiem
vidieť mi to na čele.

Nepozerám horory
nemám fóbie zbytočné
preto preistor ponurý
nespôsobí zimomriavky
a so svojím egom
uzatváram veľké stávky
z hlbokého dumania
mvytrháva šuchot krídel
tichý, ale prehluší
pokojný dych ľudských sídel
paranoja s fantáziou
kresli desné obrazy
v ktorých možno svedomie
vlastné resty zobrazí.

Zrazu prileteli vrany!
sú černejšie ako noc
márne volám o pomoc
malé oči, ostrý zobák
nepodplatím ich za drobák
ani za celučký liter
a ani za zrna pytel
krákajú, ja neviem prečo
kujú plány vraňou rečou
diabolské!pazúry z nožov
nevyviaznem s celou kožou.

Trasiem sa, na útek myslím
cúvam, na tvári úsmev kyslý
na čo ktorá z potvor myslí
to ostáva záhadou
no naisto viem
nestretli sme sa náhodou
hladné vrany si ma našli
vravím si:na súcit kašli!
ber strelné, či bodné
zbrane, nádych, výdych
hurá na ne!

V tom mi skrsne v hlave:
divé vrany zákon chráni
príkaz z ministerstva
oddelenie na ochranu
buriny a zverstva
sú ich tu snáď
aj dva tucty
to by bola pokuta
za to by ma ochranári
hneď poslali do kúta.

A potom tie vrany
obklopia ma z každej strany
asi ma mŕtvica raní
ale prišiel kamoš
so psom(poľovníckym)
ten zvyknutý na bažanty
s vranami len tak zametá
a tak s úľavou im sľúbim
bude vrania paštéta!
Autor nikuš, 15.02.2007
Přečteno 358x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Je to plné klišé a poněkud nudné...

15.02.2007 23:07:00 | Dandysek

je to sice dlouhé, ale je to jedno z nejlepších děl jaké sem zde četl:)

15.02.2007 22:12:00 | ejwo

Na tom, jak je to dlouhý a tudíž těžko přečtitelný je vidět, že tě bavil Harry Pokr...

15.02.2007 21:40:00 | Dandysek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí