Ráno

Ráno

Anotace: Báseň o ranní době :)

Sbírka: Po stopách vesnice

Když vstává kraj, jitro úsvit probouzí
slunce se na blankytu žlutě odívá
bohatě zdobí zlatý šat nemajíc nouzi
hlaholící opeřenec v korunách zpívá

Tisícero písní co jen stromy znají
tisícero let s nimi ráno zpívaly
dlouho se mne dívky proto ptají
koho to za úsvitu ptáci vítali

Ranní slunce přešlo v dobu polední
když ptačí hlahol utichl ne navždy
jejich hlasy každého jitra zevšední
na vsi zná je skoro každý
Autor Petr27, 25.07.2017
Přečteno 585x
Tipy 3
Poslední tipující: jitka.svobodova, Kapka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí