Senoseč

Senoseč

Anotace: báseň o senoseči a touze :)

V lukách právě začala slavnost senoseče
pod něžnou kosou jež položila stébla trav
padl i poslední klas dne co se vleče
každé stéblo smaragdy poseto pro tisíce hlav

Blankyt ušil oblaka jak plachty bělavé
jež ulpívají nad sekáči na učesaném lánu
slunce jak hořící loukoť k západu uplave
žíznivé stohy čekají na milovanou Janu

Nad krajinou lehounce zní píseň jeseně
jen mrazivá lopota usedla mužům na záda
zatímco na seníku ustelem si na seně
než oddáme se hrátkám když je noc mladá
Autor Petr27, 08.08.2017
Přečteno 549x
Tipy 4
Poslední tipující: Donne, Kapka, Ruda Štola
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí