Vysočina

Vysočina

Anotace: Báseň o Vysočině a její okolí :)

Hoj ty krásná,nedotčená Vysočino
říčky se slévají jak žhavá ocel
z náruče pohoří tvého má otčino
dole se potkají v bublajícím potoce

Sivá jehňata jediné přání dnes mají
aby blankyt na střeše zahrál v kraji
čerstvou otavu jako med spásá dobytek,ovce
zasytit hlad a mysl může kdo chce

Hle zdravá a neutichající Vysočina
část tvé země spasou zdejší koně
jenž na svět hledí královskýma očima
díky že tu žiji jen pro ně
Autor Petr27, 11.08.2017
Přečteno 569x
Tipy 2
Poslední tipující: Iva Husárková, Kapka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí