Jeřabiny

Jeřabiny

Anotace: Báseň o jeřabinách i blížícím se podzimu

Podzim se blížil a jeho stopy blátivé
zašlapou poslední záchvěv parného léta
sivé mraky jsou jako miminko plačtivé
a houf vlaštovek na dalekou cestu odlétá

Genius loci se táhne touto krajinou
na duše dospělých usedá vlna stesku
v této době léto slábne vzrůstající zimou
jen staré jeřáby vrhají stín za rozbřesku

Na stromech jeřabiny prolité jsou krví
a tráva vypila doušek sluneční záře
pod spadaným listím zůstal les mrtvý
plody jeřabin zatím barví lidské tváře
Autor Petr27, 21.08.2017
Přečteno 625x
Tipy 3
Poslední tipující: střelkyně1, Cappp
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pěkně už krásně vybarvená podzimem:-))

22.08.2017 14:21:43 | střelkyně1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí