Zářijová zahrada v nedělním jitru

Zářijová zahrada v nedělním jitru

Anotace: Starší dílo, chystám se ho vylepšit, ale zatím je tu původní verze.

Sbírka: Swingový podzim

 

Narodil se nový den,
z jabloně zpívá nejeden pták,
doposud lze vyjít ven
bez bundy, bez kabátu, jen tak.

Přivonět k růži bílé,
pokryté krůpějemi rosy,
vzpomenout letní chvíle,
kdy běhali jsme venku bosi.

Radosti vlévá do žil
sluníčko ještě rozespalé,
z plných zářijových sil
do oken hřeje vytrvale.

Čas nedělního klidu,
vana po dešti plna vody,
zahrady prosty lidu,
jen paprsky vysouší schody.

Mezi bílými kvítky
v holínkách brouzdám vlhkou travou.
V hrnci s chlebem a zbytky
slepice potěšeně hrabou.

Sousedů černá fena
kamarádí se s naším psíkem.,
houpačka opuštěna,
rýžák proplouvá Karibikem.

Nedělní nebe jasné,
nejsladší chuť malin posledních.
Zahrada v jitru časném,
tam neexistuje žádný hřích.


Autor Pétík, 03.10.2017
Přečteno 592x
Tipy 6
Poslední tipující: Kapka, Iva Husárková, Anděl, Ruda Štola, Petr27
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné...

18.11.2019 18:24:03 | Kapka

Děkuji.

18.11.2019 21:59:23 | Pétík

Něžně snivé...zavírám oči...nechám se unášet..

06.10.2017 12:38:38 | Anděl

Tak to má být :)

02.12.2017 10:38:27 | Pétík

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí