Svobodný tramp

Svobodný tramp

Anotace: Báseň o svoboě trampů :)

Sbírka: Jizerské ozvěny

Vítr svojí píseň šeptá stromům
na mýtině sedává parta tuláků
žádného z nich to netáhlo domů
bojí se, že skončí v lapáku

Les je skrývá pod zelenou čepicí
práskájící oheň je jako polární záře
nad nímž dozlatova opékají ukradenou slepici
dny a roky jim plynou bez kalendáře

Pro muže zákona je ten les zapovězený
psi zde ztrácí stopy a větve nepřejí
aby dostali lupiče-tuláky do vězení
čistá voda rovná jako veřej protéká peřejí

Pod sytém obědě musel tulák pro vodu
která dálku ve svém zrcadle odráží
všem trampům bublá na věčnou svobodu
se svými kamarády jezdí na vandr s kuráží
Autor Petr27, 15.10.2017
Přečteno 508x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí