Poezie listopadu

Poezie listopadu

Anotace: Minulý podzim mě při pohledu z okna do sychravého, zamlženého a studeného dne napadlo, že i listopad má svou poezii.

POEZIE LISTOPADU

Město ponořené v mlze
mlha ponořená do města
pána z betonové tvrze
laská šedobílá nevěsta

Barvy v listí září i vadnou
když pokrývají zemi chladnou
kreslí v jinovatce na lavici
ruka má v pletené rukavici

Když někdy s mrazivou ozvěnou
paprsky slunce zem doženou
přizvou s půvabem bezděčné hravosti
obrazy přírody k oslavě pestrosti

Studená vlhkost je neodbytná
krajinu svírá klec nerozbitná
není kdo by si pustil rád
lezavou zimu pod kabát

Stojím na kopci v předměstí
uprostřed zázračné všednosti
ve splínu a přesto s radostí
kochám se i bráním bolesti

to když ponurá krása
duši laská i drásá
.
Autor Milan Skalka, 12.11.2017
Přečteno 782x
Tipy 9
Poslední tipující: Ruda Štola, Kapka, Anděl, Iva Husárková, Šípková Růženka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zázračná všednoST

13.11.2017 00:43:48 | Kapka

Líbezné..

12.11.2017 21:27:37 | ROSA ŽIVOTA ZRAKEM VNITŘNÍM OSVÍCENA

Krásný listopad:)

12.11.2017 12:43:14 | Anděl

Díky! :)

12.11.2017 21:00:37 | Milan Skalka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí