Zatoulaný kůň

Zatoulaný kůň

Anotace: báseň o zatoulaném koni

Sbírka: Jizerské ozvěny

Zatoulal se malý poník kamsi do hor
kde vítr zuří a sníh do štítů naráží
zavolám na pomoc Hasičský záchranný sbor
aby se kůň mohl pást na plantáži

V horách ztratil se při sněhové bouři
jde bílou tmou a nemaje žádný cíl
těžkými kopyty se do hlubokého prašanu boří
pospěšte lidé ten kůň je na pokraji sil

Našel vysílený kůň krásně opravenou stáj
jež se zrodila ze sněhových vloček
malá dívenka mu uvařila horký čaj
zahřívat ho bude kožich z několika koček

Onu stáj zatím k večeru hasiči nalezli
okýnkem uviděli dívku jak o koně pečuje
ta malá dívka sedící na dřevěné sesli
malému koni zlaté podkovy obuje
Autor Petr27, 14.11.2017
Přečteno 626x
Tipy 2
Poslední tipující: Anděl, Špáďa
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pétí, moc hezké:) líbí:)

15.11.2017 06:15:08 | Anděl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí