Skautský tábor

Skautský tábor

Anotace: Báseň o životě na táboře

Sbírka: Jizerské ozvěny

Dětské oči odráží smaragdy v tůni
když odchází od náruče rodiny na vlak
na táboře dostanou svoji odvahu na výsluní
za trochu tichého mlčení připnou odznak

Než ohně v údolí pročísnou vlas noci
sedneme si kolem s kytarou na klíně
cosi v lesích dýchá - to jen vlci divocí
schovali se¨před deštěm do staré jeskyně

Za noci černější než jsou liščí nory
malé hvězdy tančily na nebeském jevišti
u stanů držíme stráž, nečasu navzdory
poslední plamínek uskakuje kapkám v ohništi

Lesy jsou hluboké jako zdejší jezera
toho času voněly jako kádinky s dehtem
psal jsem ti pohled vprostřed večera
abys věděla nestane se nic našim dětem

Příroda usíná v ušité červánkové košili
Krůpěje jež padají do jemných pavoučích sítí
zatím jsem jediný v malé chatce kdo šílí
neposedný déšť zatím za okny sílí

Silný déšť jak tambor bubnuje do plachet
swingař vítr zadul do své dlouhé fujary
skautský oddíl není pro děti žádný balet
tak skončil tábor jenž zdál se bujarý
Autor Petr27, 22.11.2017
Přečteno 588x
Tipy 4
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ale zase se tam přiučí něčemu užitečnému :-)

24.11.2017 10:00:58 | klaun

Jéé ta je přenádhernááááá:)

22.11.2017 22:13:51 | ROSA ŽIVOTA ZRAKEM VNITŘNÍM OSVÍCENA

děkuji mnohokrát :)

22.11.2017 22:20:05 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí