Poslední vlak do Údolí kopretin

Poslední vlak do Údolí kopretin

Anotace: Takové trochu aktivistické téma zelených ochránců.

Sbírka: Noční přání - hudbou ke svobodě a ještě dál


Až odjede poslední vlak

do Údolí kopretin,

naposledy odkvete mák

vítej světe bez květin.

 

Někdo pak otočí hlavu

od záře obrazovky:

Beruška v tom lidském davu

protáhnout má kde krovky?

 

Někdo pak odtrhne zraky

od světla počítače:

Naleznu v potocích raky,

zapípá v olších ptáče?

 

Až odjede poslední vlak

do Údolí kopretin,

naposledy odkvete mák

vítej světe bez květin.

 

Někdo pak pozvedne oči

od říše mobilních her:

Snad liška v houštiny vkročí,

znám vůbec do lesů směr?

 

Někdo pak oznámí konec,

není z čeho mlít mouku,

vymizel poslední srnec,

marné hledati louku.

 

Až odjede poslední vlak

do Údolí kopretin,

naposledy odkvete mák

vítej světe bez květin.

Autor Pétík, 23.11.2017
Přečteno 742x
Tipy 4
Poslední tipující: Petr27, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Díky za Tipy, vlastně Supertipy.

27.11.2017 08:37:42 | Pétík

Nádherné spojení přírody a modrního života jednoznačně SP

26.11.2017 21:11:39 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí