Dialog s podzimem

Dialog s podzimem

Anotace: báseň o podzimu

Sbírka: Jizerské ozvěny

když listopad běžel kolem stromy jsou bosé
dnešní noc byla černá jak koník vraný
za večera s lunou o lásce klábose
jak každému rozdává na počkání rány

Už jsem chtěl odejít když podzim šeptá hlasem
který slýchával každý jenž šel kolem nás
zastavit smí se ten kdo vnímá s úžasem
ty jenž půjdou dál , nechť spálí mráz

Havrani nosí smutek v černém peří
já s podzimem hovořil o lepším bytí
dlouho,dlouho jsem vyprávěl, ač zdá se nevěří
mým těžkým slovům, drsných jak vlčí vytí
Autor Petr27, 24.11.2017
Přečteno 616x
Tipy 3
Poslední tipující: Pétík, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

aúúú krásná ST :-))

25.11.2017 13:25:34 | Iva Husárková

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí